APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Türkiye Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) F Grubu'nun ilk maçında bu akşam Gürcistan ile karşılaşacak. Milli Takım, Almanya'nın Dortmund şehrinde bulunan BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak mücadelede, gruplara galibiyetle başlamayı hedefliyor.

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN MAÇI HANGİ KANALDA?

Ay-yıldızlılar, turnuvadaki ilk maçları öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş'in yönetimindeki ekip, taraftarların büyük desteğiyle sahaya çıkacak. Gürcistan karşısında alacakları galibiyet, gruptan çıkma yolunda önemli bir adım olacak. Maçın başlama saati Türkiye saati ile 19.00 olacak ve TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı Trabzonspor’un eski başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı

91E19F45De394C0A958Be4B44B4B9117

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN MAÇI İLK 11’İ

Maç öncesinde Türkiye ve Gürcistan'ın muhtemel 11'leri de belli oldu. Türkiye'nin kalede Mert, savunmada Kaan, Merih, Abdülkerim, Ferdi, orta sahada Salih, Hakan, Arda, Kenan, Kerem, forvette ise Barış Alper'i sahaya sürmesi bekleniyor. Gürcistan ise Mamardashvili'nin kalede başlayacağı, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze'nin savunmayı oluşturacağı, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze'nin orta sahada yer alacağı ve Kvaratskhelia ile Mikautadze'nin hücum hattını oluşturacağı tahmin ediliyor.

A Milli Takım

Milli Takım'da İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı sebebiyle forma giyemeyeceği açıklanmıştı. İsmail Yüksek'in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

TÜRKİYE-GÜRCİSTAN MAÇI HAKEMİ KİM?

Maçın hakem heyeti ise Arjantinli Facundo Tello'nun düdük çalacağı, yardımcı hakemlerinin Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky, dördüncü hakeminin ise Litvanyalı Donatas Rumsas olacağı bildirildi. VAR görevini ise İspanyol Alejandro Hernandez üstlenecek.

Turkiye Milli Takimijpg C Z Sd Usq0Kiu4Hdd Wp10 O A

TÜRKİYE'NİN EURO 2024 KADROSUNDA KİMLER VAR?

Türkiye'nin EURO 2024 kadrosunda ise Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır gibi kalecilerin yanı sıra Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydın gibi defans oyuncuları, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan gibi orta saha oyuncuları ve İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı gibi forvetler yer alıyor.

Türkiye, EURO 2024 yolculuğuna galibiyetle başlayarak gruplarda avantaj elde etmek istiyor.

Editör: Oğuzhan Arslan