APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN -2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek olan Galatasaray Fenerbahçe  ve Beşiktaş 'ın rakipleri yapılan kura çekimiyle belirlendi. Türkiye, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üç takımla yer alacak.

Kura Sonuçları: Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Rakipleri

  • Galatasaray: Tottenham, Ajax  (D), PAOK, AZ Alkmaar (D), Dinamo Kiev,Malmö (D), Elfsborg, RFS (D)
  • Fenerbahçe: Manchester United, Slavia Prag (D),Lyon  AZ Alkmaar (D), Union SG, Midtjylland  (D), Atletich Bilbao, Twente (D)
  • Beşiktaş: Eintracht Farnkfurt , Ajax (D), Maccabi Tel-Aviv, Lyon (D), Malmö, Bodo/Glimt (D), Athletic Bilbao, Twente (D)

Turnuva Formatı

Bu sezondan itibaren UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, klasik grup formatı yerine lig usulüyle düzenlenecek. Her iki turnuvada da 36 takım yer alacak.

Aysel Önder, dünya rekoru kırarak finale yükseldi Aysel Önder, dünya rekoru kırarak finale yükseldi

Avrupa Ligi'nde her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8 maç oynayacak. Konferans Ligi'nde ise takımlar, 3'ü içeride, 3'ü dışarıda olmak üzere toplam 6 maç yapacak. Takımlar, 4 torbadan ikişer ekiple eşleşecek.

Turnuvada ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıradaki ekipler ise play-off turunda karşılaşarak son 16 turuna katılma hakkı elde edecek. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak.

Avrupa Ligi Başlangıç Tarihi

UEFA Avrupa Ligi, 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak ilk maçlarla başlayacak. Final karşılaşması ise 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda yapılacak.

Editör: Oğuzhan Arslan