APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davanın dördüncü celsesi bugün görülüyor. 22 sanıklı davada bugün Ayşe Ateş, hakim karşısında MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi. Böylelikle 4 isim mahkeme tutanaklarına da geçmiş oldu.

ATEŞ AİLESİNİN TÜM ÜYELERİ MAHKEME SALONUNDA YER ALDI

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı.S

KAPI KAPI GEZİP KİRALIK KATİL ARIYORLARMIŞ

Anne Saniye Ateş'in ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, ifade vermeye başladı. MHP'li yöneticilerin isimlerini veren Ayşe Ateş "Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle. Sinan bu tehditler başladığında bana 'Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz 'a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış" dedi.

MHP'Lİ 4 İSİM MAHKEME TUTANAKLARINA GEÇTİ

Ayşe Ateş'in verdiği bu ifade sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın adı mahkeme tutanaklarına geçmiş oldu.

Ayşe Ateş “Saçma sapan zırvalarla bizi üç gündür oyalıyorlar. Bugün canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Bildiğim hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum, ölürsem de benimle gitmesini istemiyorum” dedi.

Kafasına ağırlık düşen işçi ağır yaralandı Kafasına ağırlık düşen işçi ağır yaralandı

Ateş, duruşma salonunda yaşananları günlerdir sessizce izlediğini belirtti ve “Avukatımız dışarı çıkarılıyor, duruşmayı izleyenler salondan kovuluyor. Mahkeme heyetinin mükellefiyeti; buradaki sanıkları, tanıkları, müştekileri tek tek dinlemek, anlatılanları kayda geçirmektir. Mahkemede soru sormamız engelleniyor. Saçma sapan zırvalarla bizi 3 gündür oyalıyorlar” diye konuştu.

Ateş, mahkemede ifadesinin bölünmesi halinde basın mensuplarının karşısına çıkacağını ve bildiklerini orada anlatacağını söyledi:

“Eğer bugün mahkeme başkanı, ifademi böler, ‘Bunların duruşmayla ilgisi yok’ derse ifademi siz değerli basın mensupları önünde aziz milletimize seslenerek vereceğim.”

Bildiği hiçbir şeyin sır kalmasını istemediğini söyleyen Ateş, “Müdafiler duruşmada bu siyasi cinayetin Pensilvanya’da kurgulandığını, senaryosunu da Mustafa Özcan isimli şahsın yazdığını iddia ettiler. İddiaya göre ben de onlara hizmet ediyormuşum. Bu; MHP ve Ülkü Ocaklarına karşı yapılan bir kumpas girişimiymiş. Böyle arsızlık, böyle kurnazlık tarih boyunca görülmemiştir” diye konuştu.

Ateş şöyle devam etti:

“Sinan Ateş’e ölmeden önce Ülkü Ocakları ve MHP yöneticileri tarafından sosyal medya üzerinden yöneltilen tehditler, edilen hakaretler, atılan iftiralar orada dururken arkadaşları aynı odaklar tarafından saldırılara maruz kalmışken deliller de aynı merkezi işaret ederken kocamın katilini nerede arasaydım? Sinan’ı CHP’liler mi tehdit etti, arkadaşlarına DEVA Partililer mi saldırdı, dostlarına İYİ Partililer mi elçi gönderdi, ofisinin önüne Zafer Partililer mi bir araba adam yolladı? Şimdi müdafiler diyorlar ki senaryoyu Mustafa Özcan yazıyor.”

Editör: Oğuzhan Arslan