GÜNDEM

Ayşe Ateş’ten ilk tepki: Kaçacak diye hayalleri var, hiçbir yere gitmiyorum

Sinan Ateş davasında verilen kararla ilgili Ayşe Ateş, “Yurt dışına kaçacak diye hayalleri var. Hiçbir yere gitmiyorum, hiçbir yere kaçmıyorum” dedi.

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde öldürülmüştü.

12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Toplam 10 sanığa hapis cezası verilirken, on kişiyse beraat etti.

Tetikçi Eray Özyağcı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Eski MHP’li avukat Serdar Öktem’in adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

Kararın ardından Ayşe Ateş şöyle konuştu:

“Birisi kumpas yapıyorsa kumpası onlar yapıyor. Pensilvanya ise Pensilvanya işte burada ve elini kolunu sallayarak dışarıda dolaşan azmettiricilerdir. Herkes dönsün kendi içine baksın, kendiyle hesaplaşsın. Biz onlardan itidal beklerken, onlar oturdukları kürsülerden, adil bir yargılanma yapılmaması için, hukuku çiğnemek için suçluların üstün olduğu bir ortam oluşturmak için, suçluları yargılatmamak için bize parmak sallıyorlar. O parmak sallamanın, tehditlerin sonucunu da bugün yaşadık.

Biz hep söyledik, biz intikam değil adalet istiyoruz. Adil bir yargılama istiyoruz. Gerçek suçlular, hangi oranda suçluysa o kadar ceza alın istiyoruz. Bizim hatamız adalet istemek mi? Sussaydık, hiçbir şey yapmasaydık o zaman onlar çok mutlu olacaktı herhalde.

Şimdi onların Ayşe Ateş yurt dışına kaçacak diye hayalleri var. Hiçbir yere gitmiyorum, hiçbir yere kaçmıyorum, sonuna kadar adalet yürüyüşünü, her bir suçlu cezasını bulana kadar, demir parmaklıkların arkasına girene kadar devam ettireceğim. Şimdi beklesinler, bir dahaki dosyada görüşeceğiz onlarla.“

“17 kişi hakkında devam eden bir soruşturma var, kovuşturmaya dönüşmesini bekliyor musunuz?” sorunu da Ateş şöyle yanıtladı:

“Bekliyoruz. Dönüşmemesi için çaba sarf ettikleri haberlerini alıyoruz. Ben de o dosyanın açılması için, iddianamenin yazılması ve onların yargılanması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Göreceğiz bakalım el mi yaman, bey mi yaman.”