APS HABER / OĞUZAHAN ARSLAN - Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova’nın kardeş şehri olan Polonya’nın Bialystok Belediyesi’nin “Şehir Günleri” kutlamalarına katıldı. Başkan Eşki, yıllar önce başlayan kardeş şehir ilişkilerini daha güçlü bir Bornova hedefi doğrultusunda geliştirmek istediklerini belirtti. Ziyaret sırasında, iki şehir arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek ve Bornova’yı uluslararası alanda daha tanınır hale getirmek amacıyla kültür, sanat ve spor gibi farklı alanlardaki projeler ve faaliyetler ele alındı.

Bornova'da Srebrenitsa Katliamı kurbanları anıldı Bornova'da Srebrenitsa Katliamı kurbanları anıldı

Başkan Eşki, Bialystok’ta Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve ödül alan ulaşım, müzecilik ve şehir planlamasıyla ilgili çalışmaları yerinde inceledi. Ayrıca, AB fonlarıyla çocuklara bilimi sevdirmek için kurulan merkezdeki aile, çocuk ve okullara yönelik aktivite alanlarını da gezdi ve kentin toplu ulaşım ağları hakkında detaylı bilgiler aldı.

BORNOVA’NIN TANINIRLIĞINI ARTIRACAĞIZ

Bialystok Belediye Başkanı Tadeus Truskolaski’yi 9 Eylül kutlamaları için İzmir’e davet eden Başkan Eşki, kardeş şehir ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini vurguladı. Eşki, “Güçlü Bornova için çıktığımız yolda, kentimizi uluslararası arenada tanınır hale getirmek en önemli hedeflerimizden biri. Bialystok’ta AB tarafından desteklenen ve ödül alan birçok çalışmayı yerinde görme fırsatı bulduk. Bornovamıza yarar sağlayacak çok önemli temaslar gerçekleştirdik” dedi.

Bialystok 3

BORNOVA’DA GÖRÜŞMEK ÜZERE

Başkan Eşki’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Bialystok Belediye Başkanı Tadeus Truskolaski, “Burada bulunmanız nedeniyle çok mutluyum. İki kardeş belediye olarak ilişkilerimizin artarak devam etmesini diliyorum. Bir dahaki sefere Bornova’da görüşmek üzere” diye konuştu.

VARŞOVA BÜYÜKELÇILIĞI’NI ZIYARET

Başkan Eşki, daha sonra başkent Varşova’ya geçerek Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş’ı ziyaret etti. Bu ziyarette Bornova’ya sanat, spor ve eğitim gibi alanlarda sağlanabilecek katkılar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Editör: Oğuzhan Arslan