APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay , Örnekköy  Cemevi’nde Eskişehir Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESDER) ile Anadolu Kültür Sanat Eğitim Araştırma ve Dayanışma Derneği'nin (AKSEV) ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliğine katıldı. Etkinlikte yurttaşlara aşure dağıtan Başkan Tugay, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Aşure Etkinliğinde Başkan Tugay’ın Mesajı

12 Temmuz’da düzenlenen aşure etkinliğinde Başkan Tugay, kalabalık bir katılımcı topluluğuna hitap etti. Tugay, konuşmasında aşurenin manevi değerine vurgu yaparak, “Aşure, iyiliğe, doğruluğa ve güzelliğe dair duaların yapıldığı bir zamandır. Bu özel günde yapılan duaların kabul olmasını, her türlü kötülükten, afetten ve felaketten uzak kalmamızı temenni ediyorum. Hep birlikte iyi günler görebilmek için çalışmalıyız” şeklinde duygusal ve anlamlı bir konuşma yaptı.

21.07.2024 4206C0E0 0D91 4A85 A7D0 Bb4Ba09B3126

Etkinlikte Kimler Yer Aldı?

Aşure etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, ESDER Başkanı Yaşar Hanlı, AKSEV Başkanı Sait Atar, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Etkinlikte ayrıca, halkın yoğun ilgisiyle birlikte geleneksel aşure lokması ikram edildi.

Programın İçeriği ve Katılım

Lâl Denizli, Despina Vandi konseri krizinin detaylarını  anlattı Lâl Denizli, Despina Vandi konseri krizinin detaylarını anlattı

Etkinlik, Eskişehirliler Örnekköy Cemevi'nde gerçekleştirildi ve etkinliğe katılanlar, aşure dağıtımı öncesinde türkülerin söylendiği ve semah gösterisinin yapıldığı manevi bir ortamda bir araya geldi. Aşure duası yapılan etkinlikte, Başkan Tugay, aşureyi karıştırarak ardından kaplara koyarak katılımcılara dağıttı.

ESDER Başkanı Yaşar Hanlı ve AKSEV Başkanı Sait Atar, aşurenin hak katında kabulü için dua ederek, etkinliğin manevi yönüne katkıda bulundular.

Başkan Tugay’ın Aşure Dağıtımı ve Etkinlik Anları

Başkan Tugay, etkinlikte aşureyi dağıttığı sırada vatandaşlarla sohbet ederek, onların görüşlerini dinledi ve toplumsal dayanışmanın önemine değindi. Aşureyi karıştırdıktan sonra kaplara koyarak katılımcılara servis etti ve her bir yurttaşla birebir ilgilendi.

Başkan Tugay’dan Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Başkan Tugay, aşure etkinliğinde yaptığı konuşmada, “İyi günlerimiz ve kötü günlerimiz olacak. Bu tür etkinlikler, acı ve tatlı günlerin bir arada yaşanabileceği, insanları birleştiren özel zamanlardır. Aşurenin, toplumsal birlikteliği güçlendiren, iyiliği ve güzelliği teşvik eden bir sembol olduğuna inanıyorum. Bizler, birlikte yaşadığımız her anı değerlendirerek iyiliğe ve doğruluğa sahip çıkmalıyız” dedi.

21.07.2024 40C416Cc 06D5 4737 Ada0 165735036C6E

Etkinlik Sonrası Duygusal Anlar

Etkinlik sonunda, katılımcılar ve yetkililer arasında samimi sohbetler gerçekleşti. Başkan Tugay’ın aşure etkinliğine katılımı, toplumsal dayanışmanın ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, Başkan Tugay’ın bu anlamlı günde kendileriyle birlikte olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: Oğuzhan Arslan