APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan Temmuz ayında yoğun bir diplomasi  programı yürütecek. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-4 Temmuz'da Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü  Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Erdoğan, 6 Temmuz'da ise Azerbaycan'ınŞuşa  kentinde düzenlenecek Türk Devletleri Teşkliatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'ne iştirak edecek. Temmuz ayındaki diplomasi trafiğinin en önemli duraklarından biri de ABD olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington de düzenlenecek NATO liderler Zirvesi 'ne katılacak. Bu zirvelerde Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

CHP Lideri Özgür Özel: “Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir” CHP Lideri Özgür Özel: “Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş’idir”

Uluslararası teşkilatlar kapsamındaki işbirliğini geliştirecek adımların da ele alınacağı zirvelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en önemli gündem maddelerinden biri Gazze  olacak. Zirvelerde ayrıca Rusya- Ukrayna Savaşı  terörle mücadelede  işbirliği ve ekonomik-ticari n işbirliği  konuları da ele alınacak.

Editör: Oğuzhan Arslan