Narkoçelik-38'te 316 gözaltı! Narkoçelik-38'te 316 gözaltı!

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İYİ Parti’nin beşinci kurultayında kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in görevi bırakmasının ardından Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, döneminin ilk kampını Afyonkarahisar’da düzenliyor. Afyonkarahisar’da bir otelde bugün başlayan “Değerlendirme Toplantısı”nın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un konuşmasıyla başladı.

Bazı milletvekilleri gelmedi, Akşener mesaj göndermedi

Toplantıya, İYİ Parti Başkanlık Divanı, milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleri dahil 82 kişi katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir ile Burak Akburak, Konya Milletvekili Ünal Karaman’ın toplantıya katılmaması dikkat çekti.

Toplantıda, Genel Başkan Yardımcıları partinin politikasına ilişkin çeşitli sunumlar yapacak. Milletvekilleri ile Genel İdare Kurulu üyeleri görüş ve düşünceleri dile getirecek. Öte yandan Akşener’in toplantıya herhangi bir mesaj göndermediği görüldü.

Özeleştiri vurgusu

Genel Başkan Dervişoğlu, “Milletimizin bize verdiği mesajın, bizden istediği değişimin hakkını verdiğimizi söyleyemeyiz” sözleriyle konuşmasına başladı. Dervişoğlu, parti içerisinde özeleştiri yapılmadan kurultay sürecinin gerçekleştiğine işaret ederek, “Değerlendirme Toplantısı”nı aynı zamanda bir iç muhasebe ve özeleştiri toplantısı olarak gördüğünü ifade etti. Önce kendi içlerinde konuşacaklarını daha soran millete gideceklerini kaydeden Dervişoğlu, “O nedenle de her şeyi masaya koyacağız. Geçmişe saplanmadan ama hesabını vererek, bugünü azaltmadan ama hakkını vererek, geleceği kutsamadan ama değerini bilerek konuşacağız” dedi.

Yeni bir rota çizeceğiz

İYİ Parti’nin milliyetçi, kalkınmacı ve demokrat bir perspektifte kurulduğunu bir kez daha yineleyen Dervişoğlu, “İYİ Parti neye karşı kurulduğunun bilincindedir. Hesaplaşacağı tek yerin ise, ona 22 yıldır kan kusturan iktidar olduğunu hiç unutmamaktadır” diye konuştu. Türkiye’nin parlamenter sisteme tekrar dönmesi gerektiğinin altını çizen Dervişoğlu, “Yedi yıl önce cesaretle çıkılan yolu bilerek gerekirse o yola yeni bir rota çizeceğiz” dedi.

Editör: Oğuzhan Arslan