SPOR

Fenerbahçe derbi öncesi moral depoladı

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında 2-0 kazandı ve yenilmezlik serisini 32 maça taşıdı. Saint-Maximin ilk golünü attı, Tadic formunu sürdürdü.

Abone Ol

APS HABER / PINAR ETCİ - Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’yı 2-0'lık skorla mağlup ederek galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 32 maça çıkarırken, Galatasaray derbisi öncesinde moral kazandı.

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında galibiyeti getiren golleri Allan Saint-Maximin ve Dusan Tadic ile buldu. Maçın 22. dakikasında Saint-Maximin'in attığı golün asistini yapan Sırp futbolcu Tadic, 39. dakikada kazanılan penaltıyı da gole çevirerek skoru belirledi.

Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, bu sezon da serisini sürdürüyor. Kasımpaşa galibiyetiyle üst üste üçüncü galibiyetini alan sarı-lacivertli ekip, puanını 13’e yükseltti.

TADIC'TEN GÜVEN VEREN PERFORMANS

Fenerbahçe'nin deneyimli kaptanı Dusan Tadic, Kasımpaşa karşısında gösterdiği performansla hem gol attı hem de asist yaptı.

22. dakikada Saint-Maximin’in golünde asist yapan Tadic, 39. dakikada penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu sezon Alanyaspor'a karşı ilk gollerini kaydeden 35 yaşındaki yıldız futbolcu, böylece ligdeki üçüncü golüne de ulaştı.

Tadic, Galatasaray derbisi öncesinde formda olduğunu bir kez daha kanıtladı.

MAXIMIN SİFTAH YAPTI

Sezon başında Al-Ahli’den kiralanan Allan Saint-Maximin, Fenerbahçe formasıyla ilk gol sevincini Kasımpaşa karşısında yaşadı. Bu sezon 7 maçta forma giyen 27 yaşındaki Fransız futbolcu, şu ana kadar 1 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

AMRABAT İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe’nin Fiorentina’dan kiraladığı Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat, Kasımpaşa maçıyla ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Maça yedek kulübesinde başlayan Amrabat, 81. dakikada Dusan Tadic’in yerine oyuna dahil oldu.

LIVAKOVIC ALKIŞ TOPLADI

Fenerbahçe’nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic, Süper Lig'deki beşinci maçında dördüncü kez kalesini gole kapatmayı başardı. Sezonun başında Göztepe deplasmanında iki gol yiyen Livakovic, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Alanyaspor ve son olarak Kasımpaşa maçlarında kalesini gole kapatarak etkileyici bir performans sergiledi.