APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Artvin’in Hopa ilçesi Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı  yapılmak istenen konaklama ve dinlenme tesisi projesine karşı direnen köylülere ateş açan şirket çalışanı Muhammet Ustabaş, Reşit Kibar'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Diğer şüpheli Fikret M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

USTABAŞ NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNCE TUTUKLANDI

Tabancayla bir kişiyi öldürüp iki kişiyi de yaraladığı belirtilen Muhammet Ustabaş ile olayda kullanılan ruhsatlı tabancanın sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Fikret M'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Borçka Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden Muhammet Ustabaş, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, Fikret M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ İKİ KİŞİ YARALANDI

Olay, dün sabah saatlerinde ağaç kesimini engellemek isteyen köylüler ile iş makinalarını bölgeye getiren şirket çalışanları arasında yaşandı. Saldırı sonucunda Reşit Kibar ölürken, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu yaralandı.

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Reşit Kibar, Borçka'da  defnedildi Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Reşit Kibar, Borçka'da defnedildi

Olayın ardından proje sahibi Yapı-Soy Beton projeden çekildiğini duyurdu. Hopalılar, köy muhtarı dahil birçok kişinin tehdit edilmesine rağmen savcılığa yapılan şikayetlerin dikkate alınmadığını belirterek, bu saldırının göz göre göre yaşandığını ifade etti. Reşit Kibar bugün köyünde toprağa verilecek. Olayla ilgili tepkiler sürerken, Hopa başta olmak üzere, İstanbul, Trabzon ve Samsun gibi kentlerde basın açıklamaları yapılacağı bildirildi.

Editör: Oğuzhan Arslan