APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İstanbul sabaha korkunç bir kazayla başladı.

TBB'den 11 deprem şehrine 500 milyon liralık destek TBB'den 11 deprem şehrine 500 milyon liralık destek

Sefaköy'den Beylikdüzü'ne ilerleyen metrobüs, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu.

Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken 1 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

KAZA ANI ORTAYA ÇIKTI

Kazaya karışan metrobüslerin camlarının kırıldığı, ön ve iç kısımlarında hasar oluştuğu görüldü.  nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamıyor.

50 kişinin yaralandığı metrobüs kazası güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza ilk belirlemelere göre Beyaz Yol çalışmasının yapıldığı noktada yaşandı. Metrobüs şoförü, ana yola girmesi gereken yerde, yola girmeyip metrobüs yolundan devam etti.

FREN YETERLİ OLMADI

Yönlendirme aracını son anda gören şoför, ani bir fren yaptı ancak fren yeterli olmadı.

Direksiyonu sağa kıran şoför, ters yönde giden başka bir metrobüse ortadan çarptı.

Akabinde savrulan metrobüs ise bariyerlere vurdu.

BAŞŞAVCILIKTAN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "29.08.2024 günü saat 08.40 sıralarında Yenibosna-Sefaköy Metrobüs güzergahında iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin vefat etmesi, ikisi ağır toplamda 53 kişinin yaralanması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, akabinde kusur durumunun tespiti amacıyla ivedi bir şekilde bilirkişi görevlendirmesi yapılmış, kaza olayına ilişkin metrobüs şoförü ve denetim amiri olmak üzere toplamda iki kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kaza yapan metrobüste bulunan bir yolcu, “Metrobüste orta yerdeydim nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu” dedi. Diğer bir yolcu, “Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Bizim metrobüs şeridinde gidiyordu. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu" dedi.

İstanbul'da iki metrobüs yol bakım çalışması nedeniyle çarpıştı: 1 ölü, 53 yaralı

Seferler normale döndü

Kazanın ardından olay yerinden belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Kazaya karışan metrobüs çekilirken, yolda ise kumlama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaların ardından seferler normale döndü.

Kazada hayatını kaybeden kişinin kimliği belli oldu

Meydana gelen feci kaza sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Ferhat Uçar’ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.

Editör: Oğuzhan Arslan