APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İzmir de Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği’nin (ÇEKAD) başlattığı tencere-tava protestosu hızla yayılıyor. Emeklilere yeterli zam yapılmamasını protesto eden kadınların, geçen hafta evlerinin pencereleri ve balkonlarından gerçekleştirdikleri tencere tava eylemine, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ve bazı kadın kuruluşları da destek verdi.

CHP’DEN BÜYÜK DESTEK

 CHP İl Başkanlığı, ilçe başkan ve yöneticileri, Kadın Kolları üyeleri, ilçe binalarının önünde toplanarak, emekli maaşlarına yapılan zamlara karşı protesto düzenledi. Parti yönetici ve üyeleri, tencere-tava ritimleriyle emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep etti.

Tencere 2

Çağdaş Emekli Kadınlar Derneği Başkanı Emel Denizaslanı’nın çağrısıyla her geçen gün genişleyen tencere-tava protestosunu sosyal medya da paylaşan kadınlar, zam talepleri karşılanana kadar bu eylemleri sürdüreceklerini belirtti. Denizaslanı, “Hükümet ekonomiyi emeklilerin sırtından düzeltmeye çalışıyor ancak bunun bedelini hesap edemiyor. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz” dedi. İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı (İKKB) Gülsen Özkan ise, emekli kadınların başlattığı bu eyleme her akşam pencere ve kapı önlerinde tencere tava çalarak destek verdiklerini söyledi.

İzmir Şehir Tiyaroların’da  Levent Üzümcü dönemi İzmir Şehir Tiyaroların’da Levent Üzümcü dönemi

SESİMİZİ DUYUN, KULAKLARINIZI TIKAMAYIN

Tencere ve tavaları birbirine vurarak seslerini duyurmaya çalışan emekli kadınlar, “Sesimizi duyun, kulaklarınızı tıkamayın” diyerek taleplerini dile getirdi. Artan fiyatlar karşısında çaresiz kaldıklarını belirten kadınlar, “Zamlardan bıktık. Yağdan şekere, etten süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı markete gitmek zulüm oldu. Fakirlerin sofrasındaki ekmek giderek küçüldü. 10 bin lira ile sürünüyoruz. İnsanca yaşam için zam istiyoruz. Maaşlar, en az asgari ücret seviyesinde olmalı” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan