APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Karşıyaka Belediyesi ve Sancar Maruflu STK Yerleşkesi tarafından düzenlenen ‘Aşure Günü’ etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirildi ve yaklaşık üç bin vatandaş aşureyle buluşturuldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, aşurenin birlikte olmanın ve paylaşmanın simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bu yıl da aşuremizi birlikte yapmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dostluğumuz ve kardeşliğimiz daim olsun” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda yapıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, eşi Altan Ünsal, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse ve STK yöneticileri aşure kazanını birlikte kararak yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram etti. Zakirlerin de yer aldığı etkinlikte, katılımcılar hem aşurenin tadını çıkardı hem de geleneksel müzikle keyifli anlar yaşadı.

KARDEŞLİĞİMİZ SONSUZ OLSUN

Ödemiş Belediyesi'nden dar gelirlilere büyük destek Ödemiş Belediyesi'nden dar gelirlilere büyük destek

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Ünsal, aşurenin Anadolu’nun zengin kültürel çeşitliliğini temsil eden bir tat olduğunu belirtti. Ünsal, “Aşure, farklı tatların bir araya gelerek mükemmel bir lezzet oluşturması gibi, Anadolu’nun farklı kültürlerinin ve binlerce yıllık geleneklerinin bir arada yaşamını simgeler. Aşure bu anlamda Anadolu’nun en değerli tatlarından biridir. Bugün burada, çeşitli bölgelerden gelen ve İzmir’de huzur içinde yaşayan dostlarımızla bir araya gelmek, bizlere paylaşmanın ve kardeşliğin önemini yeniden hatırlatıyor. Aşuremiz bereketli, kardeşliğimiz sonsuz olsun” dedi.

DAYANIŞMAYI PEKİŞTİRİYORUZ

Eskişehir Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği (ESDER) Başkanı Yaşar Hanlı da etkinlikte söz alarak, “Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dayanışma ve paylaşma duygularını derinden hissettiğimiz özel bir günde bir aradayız. Sivil toplum kuruluşları olarak toplumun farklı kesimlerinden bir araya gelerek dayanışma ruhunu canlı tutmak, birlikte güçlenmek ve daha güzel yarınlar inşa etmek için çalışıyoruz. Aşure, tüm halkların inanç ve ibadet törenlerinin bir parçası olup, birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bu gelenek, geçmişten günümüze toplumsal dayanışmanın bir örneği olarak sürdürülmektedir. Bu paylaşımla toplumumuzun dayanışma ruhunu güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan