Aşure standına yoğun ilgi Aşure standına yoğun ilgi

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu'nu makamında ağırladı. Başkonsolos İnanıroğlu, 20 Temmuz'da kutlanacak olan KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Başkan Tugay'a kutlama mesajlarını iletti.

Başkonsolos İnanıroğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Onların fedakarlıkları olmasa biz bugün burada olamazdık. İzmir ve Kıbrıs arasında çok ortak nokta bulunmakta; birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Babam Kıbrıs Gazisiydi ve Kıbrıs bizim için çok özel bir yer. KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50. yıl dönümünü kutluyoruz. İzmir'deki kutlamalara her türlü desteği vereceğiz. İlişkilerimizi pekiştirmek adına birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan