APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Konak Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Afet Veri Kurtarma Merkezi, geçmişte yaşanan deneyimlerden edinilen bilgiler doğrultusunda tasarlandı. Özellikle 2020 yılında İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında, belediyenin Basmane'deki ana hizmet binasında bulunan yedekli sistemlerden birinin zarar görmesi ve veri kaybının yaşanmasıyla ortaya çıkan ihtiyaca cevap vermek amacıyla kurulan merkez, Kültürpark Fuar Evlendirme Dairesi binasında konumlandırıldı. Merkez, en son veri kayıtlarını anlık olarak yedekleyerek, 24 saat içinde hizmete geçebilecek kapasiteye sahip bir altyapı sunuyor.

Afet Veri Kurtarma Merkezi, sadece veri yedekleme işlevi görmekle kalmayıp, aynı zamanda 10 Gigabit hızında veri transferi sağlayarak son bir dakika içinde yapılan işlemleri dahi kurtarabilme yeteneğine sahip. Bu özellikleriyle, merkez belediyenin operasyonlarını kesintiye uğratmadan devam ettirebilme kabiliyetini artırıyor.

Konak Belediyesi’nde Veri Kaybına Karşı Yedekli Önlem (1)

Tireliler müzik şöleni yaşadı Tireliler müzik şöleni yaşadı

İLÇE BELEDİYELERİNDE BİR İLK

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Günümüzde bilişim sistemlerinin kritik bir role sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, afetlerde veri kaybının hem belediye hizmetlerini hem de vatandaşlarımızı olumsuz etkileyebileceğini biliyoruz. Bu nedenle Afet Veri Kurtarma Merkezi, bizim için büyük önem taşıyor. İlçe belediyeleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyan bu merkezimiz, belediyemizin tüm veri sistemlerini güvende tutarak,iş sürekliliğini sağlamada önemli bir rol üstlenecek" diye konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan