APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş , genel seçimlerin ardından ilk kez Cumhurbaşkanlığı için net bir açıklama yaptı. Yavaş'a bazı partililerin adaylık çağrısı yaptığı iddia ediliyordu ve bu çağrıya Yavaş'tan dikkat çeken bir yanıt geldi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimleri ön plandaydı. Ancak muhalefetin ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştu.

CHP nin 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkmasının ardından Genel Başkan Özgür Özel'in adı da potansiyel adaylar arasında sıkça anılmaya başlandı. Özgür Özel, "Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Maçın son dakikasında bir penaltı kazanıldığında teknik direktör, ‘Bırakın ben atacağım’ demez. En formda oyuncusuna attırır. Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak" şeklinde konuşarak adaylık sürecine ilişkin ipuçları vermişti.

CHP'de il ve ilçe danışma kurulları toplantıları sona erdiğinde Ankara'daki Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda Mansur Yavaş da konuşma yaptı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Yavaş konuşmasının sonunda salondan bazı üyelerin cumhurbaşkanı adayı olması yönünde çağrı yaptığı belirtildi.

Lâl Denizli, Despina Vandi konseri krizinin detaylarını  anlattı Lâl Denizli, Despina Vandi konseri krizinin detaylarını anlattı

Yavaş, parti üyelerine şu şekilde yanıt verdi: "Genel Başkanımız bizi onurlandırdı. ‘İki forvetim var’ derken beni de saydı. Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Somut bir cumhurbaşkanlığı süreci başladığında bu konuyu gündeme getireceğim. Partinin ve genel başkanın takdiri neyse onu yapacağız."

Editör: Oğuzhan Arslan