APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Maç sonrası basın toplantısında konuşan Montella, Arda Güler’in güzel bir turnuva geçirdiğini vurguladı ve "Bu seviyede bu kadar süreklilikle daha önce oynamamıştı. Ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Geleceği parlak. Çok daha iyi bir oyuncu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çok İyi Bir Avrupa Şampiyonası Oynadık

Montella, turnuvayı değerlendirirken şunları söyledi: "Neyimiz varsa verdik. Bence çok iyi bir Avrupa Şampiyonası oynadık. Hollanda ve İspanya ile birlikte düşündüğümüzde bizden 1 maç fazla kazandılar. Biz daha büyük şevkle savunma yapan ve oynayan bir takımız. Meslektaşlarım ve diğer futbol profesyonelleri de bu şampiyonadaki performanstan dolayı beni tebrik ettiler. Çok genç oyuncularımız var. Avrupa Şampiyonası’ndaki en genç takımız. Takımımızla gurur duymamız gerekiyor. Çünkü müthiş bir Türk ruhuyla çıktılar, oynadılar. Yenilmemize rağmen bu oyuncular gördükleri sevgiyi gerçekten hak ediyorlar."

Yeni Hedefler: Uluslar Ligi ve Dünya Kupası Elemeleri

Montella, yeni hedeflerinin Uluslar Ligi ve Dünya Kupası elemeleri olduğunu belirterek, "Bir sonraki turnuva Eylül ayındaki Uluslar Ligi. Bizim hedefimiz o turnuva. Daha sonra dinlenme şansımız olacak. Yeni hedefler koyacağız önümüze. Uluslar Ligi’nde 1. Ligi’ne girmek ve Dünya Kupası elemelerini geçmek istiyoruz. Takımımla gurur duyuyorum. Çünkü çoğu çok genç oyuncular. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamak isterim" dedi.

Daha Fazlasını Hak Ediyorduk

Montella, şampiyonada çok iyi oynadıklarını belirterek, "Şu an belki de yapılması gereken şey, neler yolunda gitti, bunun altını çizmek. Ben pişmanlık duymuyorum. Oyuncularımın da pişmanlık duymaması gerekir. Tabii hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü daha fazlasını hak ediyorduk. 3 maç kazandık ve Türk rekorunu egale ettik. Artık geleceğe bakıyorum. Artık geleceğe daha güvenle ve net bir şekilde bakıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Bir Tecrübe Edindik

Montella, turnuvayla birlikte büyük bir tecrübe kazandıklarını ifade ederek, "Bu turnuvada oynadığımız futbol, yaptığımız şeye baktığımızda, çıkardığımız dersler, güzel hisler. Tecrübesizlik demek kolay ki doğru. Çünkü maçın kilit bir anında belki topu biraz daha farklı çevirebilirdik. Sahadaki birçok oyuncu bugün kulüplerinde de sezon içerisinde çok devamlılık göstermemiş oyuncular. Bu hep unutuluyor. Tecrübe dediğiniz şey çıkıp oynadığınızda ediniyorsunuz. Bir miktar belki de bu boyutumuz eksikti. Bu seviyede futbol oynama alışkanlığımız artabilir. İkinci yarı biraz daha iyi olabilirdi, öyle olsaydı belki de mükemmel bir takım örneği olacaktık. Kesinlikle burada büyük bir tecrübe edindik. Bu turnuvada oyuncular çok tecrübe edindi. Türkiye’de bu takıma büyük bir sevgi duyuluyor. Dünyanın başka bir yerindeki futbolseverler de bu takıma sempati ve sevgi ile bakıyor. Bundan gurur duyuyorum" dedi.

Taraftarlar ve Hakem Kararları

Montella, maçın hakemi Clement Turpin'in verdiği kararlar hakkında ise, "İşin o tarafında çok şanslı değildik, bu akşamki hakem dediğinizde. Fazla bir şey eklemek istemiyorum" ifadelerini kullandı. Taraftarlar hakkında da konuşan İtalyan teknik direktör, "Taraftarımız sonuna kadar bizim destekçimiz oldu. Büyük bir gururla ve tutkuyla, birinci günden itibaren takımın arkasında oldu, sadece maç içerisinde değil. Beni gerçekten gururlandıran şey, bu akşamki yenilgiden sonra taraftarların sevgilerini göstermeye devam etmesi oldu. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Hollanda Teknik Direktörü Koeaman: Bütün Ülke İçin Özel Bir His Diye Düşünüyorum 

Fenerbahçe derbi öncesi moral depoladı Fenerbahçe derbi öncesi moral depoladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Futbol Takımı'na karşı mücadele eden Hollanda, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda 2-1 galip gelerek yarı finale yükseldi. Maç sonrası konuşan Koeman, "Bütün ülke için özel bir his diye düşünüyorum. Biz küçük bir ülkeyiz ve yarı finale kaldık. İngiltere ile oynayacağız. Gerçekten gurur duyacağız. Bu akşam biraz zorlandık ama bizim için basit bir başarı olmadı. Türk Milli Takımı bugün ellerinden geleni yaptı. Biz de büyük bir yürekle maçı oynadık. 1-0 geriye düştükten sonra ikinci yarı iyi oynadık. Zorlandık ama netice itibarıyla büyük bir başarı. Yarı final oynayacağız. 20. dakikadan sonra az alan bulduk. Boşlukları aramaya devam ettik. Top kayıpları da yaşadık. Rakip takım oyunu domine etti. Boşlukları açmaya çalıştık. Karşı takım büyük bir isteklilik sergiledi. Son derece yüksek kalitede futbol oynadı" şeklinde konuştu.

Yarı Final Hedefleri ve İdeal Final

Koeman, gelecek adımlar hakkında da konuşarak, "Yarı final maçını kazanmak için mücadele edeceğiz. Çarşamba akşamı iki büyük ülke arasında büyük bir mücadele olacak. Tarih olarak iki ülke birbiriyle mücadele etti. Finalde İspanya’yı tercih ederim çünkü Fransa ile aynı guruptayız. Öncelikle yarı finale hazırlanmalıyız" dedi.

Ferdi Kadıoğlu Hakkında

Hollandalı teknik direktör, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu hakkında da övgü dolu sözler sarf ederek, "Çok iyi oynayan bir oyuncu. Türkiye formasını seçtiği için kendisine başarılar diliyorum. Bu akşam müthiş bir maç oynadı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye Saygı

Koeman, eleştirilerle geri dönüp maça bakacaklarını belirterek, "Büyük bir turnuvada büyük bir futbol ülkesi olduğunuzda kazanmayı düşünürsünüz. Karşısındaki rakip küçük bir ülke bile olsa ciddi mücadele etmeniz gerekiyor. Türkiye’ye saygısızlık etmemek gerekiyor, bu akşam çok iyi futbol oynadılar" şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan