APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelenirken sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen  ile eşiİananç Güngen 'e yönelik operasyon  düzenlendi. Operasyonda 65 kişi gözaltına alınırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 45 kişi adliyeye sevk edildi. 20 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. “Suçtan Elde Edilen Geliri Aklama”, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Vergi Usul Kanunu'na Muhalefet”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” gibi suçlardan gözaltına alınan güzellik merkezi sahibi Neslim ve eşi İnanç Güngen ve bir MASAK müfettişinin de aralarında olduğu 45 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİ YAKINLARINDAN TEPKİ

Sabah saatlerinde Küçükçekmece Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerin adliyeye girişleri sırasında gergin dakikalar yaşandı. Çok sayıda şüpheli yakını Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen’e tepki gösterdi. Tepkilerin ardından polis şüpheli yakınlarını adliye çevresinden uzaklaştırdı.

ŞİRKETLERİMDE HER ŞEY ŞEFFAF

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen, vergi müfettişi ile bazı çalışanların ifadelerine ulaşıldı. Buna göre, Neslim Güngen’in ifadesinde kendisini defalarca kez arayarak kayıt dışı görüşme talep eden vergi müfettişi ile ilgili, “Vergi müfettişleri ile vergi dairesinde görüşme yapıyor. Kayıt dışı görüşmedim kendisiyle” dediği öğrenildi. Güngen aynı zamanda polise verdiği ifadede hakkındaki bütün iddiaları reddederek “Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir” dedi. Ayrıca Güngen’in fiziki takip sırasında yaptığı bazı görüşmelerde para kasası Gökhan Göz’le de sevgili olduğunu söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin savcılıktaki ifade  işlemleri devam ederken soruşturmaya ilişkin yeni detaylar da ortaya çıktı. Öğrenilen bilgiye göre Neslim Güngen emniyette verdiği ifadede, şirketlerinde her şeyin şeffaf olduğunu söyleyerek, “Devletin her kurumu istediği an gelip denetleyebilir” dedi. Güngen hakkındaki suçlamaları reddetti.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI MALZEMELERİ KULLANDIRDI

Şirketçalışanları ise Neslim Güngen’in ifadesini desteklemedi. Şirketlerin işleyişi ile ilgili pek çok detay verdiği öğrenilen çalışanların, güzellik merkezlerinde kullanılan medikal malzemelerin insan sağlığına zararlı olduğuna ilişkin Neslim Güngen’i uyardıklarını söylediler. Güngen’in malzemelerin zararlı olduğunu bilmesine rağmen zorla kullandırttığını ifadelerinde söyleyen çalışanlar, “Hakkında toplama kararı olan ilaçları kullanıyordu. Şirkette sahte fatura kesildiğini de biliyoruz” şeklinde ifade verdi.

Neslim Güngen’in eşi İnanç Güngen ise hakkındaki suçlamaları reddetti.

İNANÇ GÜNGEN SUÇU NESLİM GÜNGEN’E YIKTI

Ayrıca İnanç Güngen’in de ifadesinde bütün suçlamaları reddederek Neslim Güngen’i suçladığı belirtildi. İnanç Güngen, “Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu” dedi.

VERGİ MÜFETTİŞİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

MASAK tarafından görevlendirildiği süreçte Neslim Güngen’i defalarca arayarak kayıt dışı görüşme talep ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan vergi müfettişinin ise hakkındaki iddiaları reddederek herhangi bir maddi talepte bulunmadığını söylediği öğrenildi. Müfettişin ifadesinde “İşle ilgili görüştük görüşmeye gittiğimde yanımda başkaları da oluyordu” dediği ortaya çıktı.

TUTUKLANDILAR

Aralarında Neslihan ve İnanç Güngen’in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklama talebiyle, 21 kişi ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Öte yandan 5 kişinin ise adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldığı öğrenilmişti.

Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, neden seçildiğini açıkladı Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, neden seçildiğini açıkladı

Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Neslihan ve İnanç Güngen’in de bulunduğu 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 21 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Oğuzhan Arslan