APS HABER / PINAR ETCİ - Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü kutlamaları kapsamında Tire Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yürekleri ısıtan bir etkinliğe imza attı. “Patili Dostlarımıza Yuva Arıyoruz” isimli etkinliğe Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Zincircoğlu ve Yalçın Kaya, Tire İlçe Emniyet Müdürü Levent Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Tire İlçe Başkanı Gürol Soyuer ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda çocuk katıldı.

Jpc1

“ONLARIN YAŞAM HAKLARINA SAYGI GÖSTERECEĞİZ”
Etkinlik kapsamında Başkan Okuroğlu ve misafirler, bakımevinde sokak hayvanlarının yaşadığı padokları, yuvaları ve ameliyathaneyi gezdiler. Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Okuroğlu, “Hayvanlar, bu dünya üzerinde bizimle birlikte var olan, doğanın dengesini sağlayan ve bizlere koşulsuz sevgiyi öğreten kıymetli canlılardır. Bizlere düşen en büyük görev ise onların yaşam haklarına saygı göstermek, onları korumak ve hayatlarını daha iyi hale getirecek adımları atmaktır.

Jpc-5

Tire Belediyesi olarak, Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalarla, sokakta yaşayan dostlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor, tedavi süreçlerini takip ediyor ve onları yeni, sıcak yuvalarla buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bugün burada düzenlediğimiz etkinliğimizin amacı da tam olarak bu. Hayvanlarımızı, sevgi dolu bir ortamda, onlara yuva olacak gönüllü insanlarla buluşturmayı hedefliyoruz.” Dedi. 

Çeşme Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Çeşme Belediyesi ve Tüm Bel-Sen Arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

CHP’li Tire Belediye Meclis Üyesi ve Hayvan Hakları Komisyonu Üyesi Veteriner Hekim Hidayet Petin ise konuşmasında sokak hayvanlarının yaşam haklarına doğrudan etki eden yasaları geçmişten bugüne değerlendirdi. 
Konuşmaların ardından sahneye gelen köpekler sırayla tanıtıldı ve yeni sahipleriyle buluşturuldu. 
Öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, çocuklara hediyeler dağıttı.

Editör: Pınar ETCİ