MAGAZİN

Safiye Soyman'ın en acı günü: Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın

Safiye ve Faik çiftinin biricik oğulları Harun Akaröz’ün cenazesi toprağa verildi. Ünlü çift, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi.

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Ünlü sanatçı Safiye Soyman, 25 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden 52 yaşındaki oğlu Harun Akaröz ü gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı. Harun Akaröz, Burdur'da hayatını kaybettikten sonra Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi'nde defnedildi.

Harun Akaröz, bir süredir sağlığıyla ilgili sıkıntılar yaşıyordu. Geçtiğimiz gece solunum yetmezliği belirtileri gösterince hastaneye kaldırıldı; ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Akaröz’ün cenazesi, Bodrum’daki Gündoğan Merkez Camii’ne getirildi. Cenaze törenine Safiye Soyman, hayat arkadaşı Faik  Öztürk, Soyman ailesi, yakınları ve birçok ünlü isim katıldı. Sunucu ve şarkıcı Seren Serengil, sunucu ve oyuncu Seray Sever, sunucu Ebru Akel gibi isimler törene iştirak etti.

Cenaze namazı ikindi namazını müteakiben kılındı ve ardından Harun Akaröz, Gündoğan Mezarlığı'na defnedildi. Safiye Soyman, oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı ve cenaze töreninde büyük bir acı yaşadı. Safiye Soyman ve Faik Öztürk, yakınlarını gözyaşları içinde karşıladı.

 

Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın

Faik Öztürk, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın, bu gerçekten zor bir süreç. Harun 7 yıl boyunca büyük bir mücadele verdi ve ömrünün çoğunu yatakta geçirdi. Herkes 3-5 ay sürecek demişti ama o 7 yıl yaşadı. Allah mekanını cennet eylesin. Acımız büyük, bunu yaşayan bilir. Safiye, dün akşam Harun'un yastığına sarılarak uyudu. Alışması zor olacak, Allah ona sabır versin” dedi.

Safiye Soyman ise, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Oğlum gitti ve ben onun yanına bir sinek bile konmasını istemezdim. Oğluma çok iyi baktım, çekimden geldim ve o beni bekliyormuş. Geldiğimde 1 hafta sonra vefat etti. Morgda ellerimle yıkadım ve gülerek gitti” ifadelerini kullandı.

Harun Akaröz’ün Bodrum’daki rahatsızlığına iyi geldiği için, son üç yıldır yaz aylarını Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy köyünde geçirdiği öğrenildi.