YEREL

Sıla Bebek’e yapılanlar kan dondurdu

Narin Güran cinayetine içimiz yanarken bir kahreden haber de Tekirdağ’dan gelmişti. 2 yaşındaki Sıla bebek, şiddet ve cinsel istismar sonucunda hastaneye kaldırılmış, yoğun banımda entübe edilmişti. Sıla bebeke yapılanlar ise adeta kan dondurdu.

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla Bebek, cinsel istismar ve fiziksel şiddet sonucunda hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Durumu kritik olan Sıla bebekle ilgili olarak Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün açıklamalarda bulundu. Gürcün, minik Sıla’nın durumunun kritik ancak şu anda stabil olduğunu belirtirken anlattıkları ise adeta kan dondurdu.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, cinsel istismar ve fiziksel şiddete maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebeğin son sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Gürcün, minik Sıla’nın durumunun kritik olduğunu ancak stabil seyrettiğini söyledi. Sıla bebeğin davasını yakından takip ettiklerini de belirten Gürcün, etkin bir soruşturma yürütüldüğünü ve ATK raporları ulaşmadan savcının şüphelilerden itiraf aldığını dile getirdi. Tekirdağ Barosu süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Gürcün, çocuğun şu anki sağlık durumunun kötü stabil olduğunu vurguladı. Sıla bebeğin yaşadıkları sonrasında beyin kanamasının birden fazla yerde ortaya çıktığını ve ciddi travmalar oluştuğunu belirten Tekirdağ Baro başkanı “Dualarımız bebeğimizle. Bunun da bilinmesini istiyorum.” dedi.

KAN DONDURAN DETAYLAR

Gürcün, olayın nasıl geliştiğini de anlattı. Minik Sıla’nın cinsel istismara uğradığını ancak annenin bunu gizlediğini belirten Tekirdağ Baro Başkanı, bu nedenle de bebeğe geç müdahale edildiğini ifade etti. Sıla bebeğe cinsel istismar gerçekleştiği sırada evde başka çocukların ve çok yaşlı durumda olan bir babaannenin de olduğunu belirten Gürcün, “İki şüpheli, iki suça sürüklenen çocuk kapıyı kapatarak ne yazık ki çocuğumuzun üzerinde bu elim fiilleri gerçekleştirdiklerini öğreniyoruz. Savcılık makamları tüm dijital verilere el koymuş durumda. Bunlar inceleniyor. Başkaca suç ve suç şüphesi orada tutulacak ne varsa bunlarla ilgili de ek tahkikat yürütüleceğini, soruşturma makamlığından edindiğimiz bilgiler olarak sizlerle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

VÜCUDUNDA DİŞ İZLERİ VAR

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün son günlerde sosyal medyada yer alan Sıla bebeğin vücudunda diş izleri var iddialarını da doğruladı. Minink bebeğin vücudunda diş izi olduğunu ancak sayısal olarak bir rakam veremeyeceklerini belirten Gürcün, anne Bakiye Yeniçeri’nin 2-2,5 ay kadar önce cezaevinden çıktığını bu sürede çocuklara teyzenin baktığını dile getirdi.