APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN -  Türkiye Futbol Federasyonu oynanan Göztepe- Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylara dair resmi bir açıklama  yaptı. TFF’nin internet sitesinden yapılan duyuruda, maç sırasında yaşanan tatsız olaylarla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

A Milli Takım, İzlanda’yı üç golle geçti A Milli Takım, İzlanda’yı üç golle geçti

"Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında gerçekleştirilen Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. karşılaşmasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz bazı olaylar yaşanmıştır. Misafir takım taraftarlarının tribünlere girişlerinde ortaya çıkan sorunlar ve misafir takım kulüp başkanının sahaya girerek müdahalede bulunması, talimatlara aykırı olduğu için kabul edilemez bir durumdur.

Ayrıca, misafir takım kulüp başkanına yönelik yapılan fiziki müdahaleyi çirkin bir davranış olarak değerlendiriyoruz ve hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bu tür olayların futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik atmosferine zarar verdiği aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak hareket ederek, futbolumuzun marka değerini daha ileriye taşımak için sağduyulu bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini önemle vurgulamak isteriz.

Federasyonumuz, yaşanan olayları detaylı bir şekilde değerlendirecek ve gerekli kararları ivedilikle alacaktır."

Editör: Oğuzhan Arslan