APS HABER / PINAR ETCİ - Sakarya Meydan Savaşı'nın başarıya ulaşmasının ardından, 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesinin yıl dönümü, Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Bu özel gün Tire’de de geniş bir katılımla kutlandı. 

6 Min

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çelenk törenine Tire Kaymakamı Vural Karagül, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Tire İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akkaya, ilçe birim amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gaziler katıldı. 

Avrupa Hareketlilik Haftası, Tire’de etkinlikle kutlandı Avrupa Hareketlilik Haftası, Tire’de etkinlikle kutlandı

2-14

Çelenklerin Atatürk anıtı önüne sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla, öğrencilerin hazırladığı sunum, büyük beğeni topladı. 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından gaziler ve protokol üyeleri Tire Belediyesi Derekahve Kafeteryası’na geçtiler. Burada Tire Belediyesi tarafından gaziler onuruna yemek verildi. Yemek sonrası, protokol üyeleri ve gaziler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Pınar ETCİ