İzmir

Tüm Bel-Sen: Tugay iş barışını bozdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden eylemde basın açıklaması yapan Tüm Bel-Sen, Cemil Tugay’ın iş barışını bozduğunu belirterek çözümün çok basit olduğu aktarıldı.

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan eylemde bir gün daha geride kaldı. Toplu iş sözleşmesi haklarını savunan kamu emekçileri Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Binasında toplanarak Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı bugün de protesto etti. Başkan Tugay’ın iş barışını bozduğunu ifade eden emekçiler bina içerisinde yürüyüş yaptıktan sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Sendikamızın ve belediye emekçilerinin sayın Tugay ile kişisel hiçbir sorunu yoktur, sorunumuz demokratik tahammüllerden uzak, tek taraflı olarak ve sendikal örgütlülüğümüzü yok sayarak, kazanılmış hakkımıza el koyulmasıdır” dedi. 

TUGAY, İŞ BARIŞINI BOZDU

“Sayın Tugay, haklarımıza el koyarak tek taraflı olarak iş barışını bozmuştur” diyen Keleş, “Sendikamız bir yandan demokratik tepkilerini gösterirken, biryandan diyalog yollarını açık tutarak sorunun çözülmesi için çaba göstermiştir. Bu çabalarımız karşılık bulmadığı gibi demokratik tepkilerimiz kolluk kuvvetleri çağrılarak belediye emekçiler, biber gazı ve kaba kuvvete maruz bırakılmıştır” ifadelerini kullandı. 

EMEKÇİLERİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ

Seslerinini Ankara’ya kadar ulaştığını aktaran Keleş, “Tüm Bel-Sen Genel Merkezi, CHP Genel Başkan Yardımcıları ile görüşerek sendikamızın mevcut durumdan geri adım atmayacağını ve bir an önce toplu sözleşme masasının kurulmasını talep ettiğimizi bildirdi. Bunun üzerine CHP Genel Başkanının bir heyet görevlendirerek 3 Temmuz 2024 tarihinde sorunun çözülmesi için İzmir’de toplantı yapılacağı sendikamızın Genel Merkezine bildirilmiştir. Bu durumu olumlu bir adım olarak görmekle beraber kesilen sosyal denge tazminatının emekçilerin hesabına yatırılmasını somut bir adım olarak değerlendirebileceğimizi bunun dışında eylemlerimizin devam edeceğini güç birliği yaptığımız sendikalara bildirdik. Hiçbir somut adım atılmamasına ve eğer bunu kabul etmezseniz tamamını keseceği tehdidinde bulunulmasına rağmen 3 Temmuz’a kadar eylemsizlik kararı alan sendika şubeleri oldu, bizler bu durumu belediye emekçilerinin takdirine bırakıyoruz” dedi. 

SENDİKAMIZI YOK SAYDI

Keleş açıklamasının devamında “Sendikamızın Genel Başkanı ve MYK üyeleri 27.06.2024 tarihinde İzmir’e gelerek, el konulan haklarımız için vermiş olduğumuz mücadeleye destek olmuştur. Sendikamızın Genel Başkanı Sayın Cemil Tugay’ı arayarak genel merkez ve şube yürütmelerinin katılacağı bir görüşme talep etmiş ve sayın Tugay saat 15.30’ da görüşmek üzere randevu vermiştir. Görüşmeye gittiğimizde, el konulan haklarımızın alınması için gösterdiğimiz demokratik tepkileri bahane göstererek sendikamızla görüşmeyeceğini bildirmiştir. Sayın Tugay’ın bu keyfi tutumunu, belediye emekçilerinin iradesini temsil eden ve iş barışının güvencesi olan sendikamızı yok saymak olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇÖZÜM ÇOK BASİT

Cemil Tugay’a tekrar çağrıda bulunan Keleş, “Sorunun çözümü çok basit, emekçilerin el koyduğunuz haklarını verin, toplu sözleşme masasını kurun müzakerelere başlayalım. Sendikamız belediye emekçilerinden aldığı yetki ve örgütlü gücü ile her türlü baskıya ve hak gasplarına karşı mücadele demokratik mücadelesini sürdürecektir” diyerek açıklamasını tamamladı.