APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Ödül sezonu yaklaşırken ülkelerin Akademi Ödülleri'ne göndereceği "En İyi Uluslararası Film" aday adayları da belli olmaya başladı. Bu yılki Oscar Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil etmesi için Zeki Demirkubuz un "Hayat  filmi seçildi.

Bu kategorideki 15 finalistin de açıklanacağı Oscar kısa listeleri 17 Aralık'ta açıklanacak. En İyi Uluslarası Film Oscar'ı için son beş aday ise 17 Ocak 2025'te tüm Oscar adayları açıklandığında ortaya çıkacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film Oscar' adayı Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat adlı filmi oldu. Bakanlığımızca da desteklenen filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz."

Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti Oyuncu Tuncay Akça hayatını kaybetti

Kader, Masumiyet, Yeraltı, C Blok İtiraf ve Bekleme Odası gibi unutulmaz filmlere imza atan Demirkubuz'un "Hayat"ında başrolleri Miray Daner ve Burak Dakak üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Cem Davran , Umut Kurt  ve Melis Birkan gibi isimler yer alıyor.

Film, kendisine dayatılan hayatı kabul etmeyip evinden kaçan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran'ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar verir. Rıza, sadece bir kere gördüğü nişanlısını bulmak için İstanbul'a gider.

Editör: Oğuzhan Arslan