YEREL

Urla Belediyesi, köy parsellerini kooperatiflerle geri kazandırıyor

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, köylülerin topraklarına yeniden kavuşmasını ve tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan , seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirerek, köy parsellerini kooperatifler aracılığıyla köylere geri vermek için önemli bir adım attı. 6360 Sayılı Kanun ile köy tüzel kişiliğinin sona ermesi sonucunda belediyeye devredilen köy arazileri, Kadıovacık Tarımsal Kalkınma Kooperifi ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yeniden köylülerin kullanımına sunuluyor.

Yaklaşık 30 bin metrekarelik zeytinlik yapılacak alan, bu protokol ile köylülerin kullanımına verilecek. Ayrıca, zeytinyağı paketleme tesisi inşa edilmesi de planlanıyor. İşbirliği protokolü imza töreninde konuşan Başkan Balkan, gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekerek, tarım arazilerinin imara açılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Başkan Balkan, köylülerin topraklarına yeniden kavuşmasını sağlamayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçladıklarını belirterek, bu girişimin köylerin ekonomik ve sosyal yapısına olumlu katkı yapacağını ifade etti. "Köylerimizi korumanın ve yerel kalkınmanın önemini biliyoruz," diyen Balkan, diğer köylerde de benzer çalışmaları sürdüreceklerini ekledi.

Tarım arazilerinin yerel ekonomi için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Balkan, "Gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım, geleceğimizin teminatıdır. Tarım arazilerini korumak, en önemli görevlerimizden biridir," dedi. Ayrıca, Urla’nın tarihi, kültürel ve tarımsal değerlerini koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini ifade etti.