APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Cumhuriyet Halk Partisi ’nin (CHP ) 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  İzmir ziyareti kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ’ı ziyaret etti. Toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erden Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu katıldı.

Kurtuluş Günü kutlamaları için Tire'de geri sayım başladı Kurtuluş Günü kutlamaları için Tire'de geri sayım başladı

Ekran Resmi 2024 07 24 13.36.12

Ziyaret sonrası Cemil Tugay basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükşehir’de yaşanan toplu iş sözleşmesi konusuna yönelik olarak “Süreci Genel Merkeze taşıyan işçiler, ben değilim” mesajı veren Tugay, “Sosyal denge tazminatı (SDT) konusunda endişemin olduğu konu son Sayıştay raporlarında mevcut. Ben yasalara tabiyim. Yapabileceğimiz teklifi yaptık. Bunu kabul etmediler ve sonra eylem süreci başladı. Bazı eylemler belediyede bazıları CHP İl Başkanlığı’nda oldu. Onların talebi üzerine genel merkez konuya dahil oldu” dedi.

FİKİR AYRILIKLARI NORMAL

Partinin yanlarında olmasının kendilerine güç verdiğini aktaran Tugay, “İktidar için en çok gereken birlik ve beraberlik. Partimiz, Türkiye’nin en demokrat partisi. Tüm parti değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sosyal demokrat bir belediye başkanının yapması gerekenleri Tunç Başkan da yaptı ben de yapmaya çalışıyorum benden sonraki de yapacaktır. Sorunları çözerken yanlış anlaşılmalar olabilir. Geçmiş dönemde yapılanların üstüne koyarak ilerlemeye çalışıyoruz. Bazen fikir ayrılıkları olabilir bu da normal” ifadelerini kullandı.

AĞUSTOS AYINA KADAR ÇÖZÜLECEK

Kentte geçtiğimiz günlerde meydana gelen yürüyen merdiven kazası sonrası, merdivenlerin tadilatı gündeme gelmişti. Ağustos ayının başına kadar yürüyen merdivenlerin bakım ve onarım konusunun çözüleceği müjdesini de veren Tugay, “Daha sonra bir kaza olmaması için titizlikle çalışıyoruz. Daha önceden başka bir şirketten bu hizmeti alıyorduk. Şimdi kendi içimizde oluşturduğumuz ekiple devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan Arslan