APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Çeşme Kent Konseyi, uzun bir aradan sonra düzenlenen genel kurul toplantısı ile yeniden aktif hale getirildi. Toplantıya Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı. Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlandı.

Başkan Denizli, konuşmasında katılımcı demokrasiyi vurgulayarak, Kent Konseyi'nin Çeşme için önemli bir platform olduğunu belirtti. Kent Konseyi aracılığıyla kentin geleceğine yönelik projeler üretmeyi ve belediyenin bu projelere destek vermesini sağlayacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Kent Konseyi'nin Çeşme'de yaşayanların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hareket etmesini ve kentin beklentilerini karşılamasını temenni etti. Çeşme Belediye Başkanı olarak göreve geldiği ilk günden itibaren katılımcılığı ve şeffaflığı esas aldıklarını belirten Denizli, her türlü diyaloğa, eleştiriye ve projeye açık olduklarını vurguladı. Ayrıca, Kent Konseyi'nin çeşitli meclis ve çalışma gruplarıyla kentin dinamiklerini temsil etmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasını sürdüren Başkan Denizli, Çeşme'nin çeşitli özelliklerini bir arada değerlendirerek kentin kapsamlı bir kalkınma stratejisiyle yönetilmesi gerektiğini söyledi. Turizm, esnaf zenginliği, tarihi ve doğal güzelliklerin korunması gibi konuların önemine vurgu yaparak, Kent Konseyi'nin bu alanlarda da aktif rol oynamasını istedi.

Genel kurulun ardından yapılan seçimlerde Çeşme Kent Konseyi Başkanlığı'na Dr. Ahmet Güler seçilirken, yeni yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Dr. Güler, yaptığı teşekkür konuşmasında sistematik bir çalışma ile Çeşme için projeler üretmeyi ve tüm düşünce ve görüşlere açık olacaklarını söyledi.

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirdiler İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirdiler

Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Ayfer İbili, Duygu Elbir, Ebru Tuğgan, Elif Demirelli, Ersan Ülgen, Ezher Zengin, Hakan Aktaş, İsmet Saygı, Kazım Beyaz, Kerem Ünsal, Murat Özersoy, Münür Özer, Nadire Erol, Nermin Ekinci, Savaş Tüz, Seher Gacar, Serkan Yurttaş, Sevgi Duman, Tanju Kondal ve Umut Akbaykal.

Genel kurulda belirlenen meclis grupları şunlar oldu: Çeşme Kadın Meclisi, Çeşme Gençlik Meclisi, Çeşme Engelli Meclisi, Çeşme Çocuk Meclisi ve Çeşme Muhtarlar Meclisi. Ayrıca, farklı konuları ele alacak çalışma grupları da oluşturuldu: Turizm, Esnaf, Su Ürünleri ve Tarımsal Kalkınma, Şehir Planlama ve Kent Estetiği, Eğitim, Emekliler, Ekoloji ve Doğal Yaşam, Kültür Sanat, Spor, Pazarcılar ve Seyyar Satıcılar, Hayvan Hakları, Gastronomi, Denizcilik ve Müze çalışma grupları.

Editör: Oğuzhan Arslan