APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" adlı sosyal medya hesabında yapılan hakaret içerikli ve provokatif ifadeler sebebiyle Diamond Tema hakkında yakalama çıkarıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, 16 Haziran 2024 tarihinde, paylaşımın ardından resen başlatılmış ve halkı kin ve düşmanlık suçundan yürütülmektedir.

Diamond Tema, Arnavutluk'ta doğmuş ve 1996 yılında Türkiye'ye yerleşmiş bir agnostik yazar  ve YouTuber olarak bilinmektedir. Türkiye'de eğitim görmüş ve burada yaşamış olan Tema, daha sonra Yunanistan ve İtalya'da kısa süreli yaşam deneyimleri edinmiştir. Osmanlı Tarihi ile ilgili belgesel çalışmaları yapmış ve yerel televizyon kanallarında yönetmenlik yapmıştır.

İrem Helvacıoğlu'ndan , sosyal medya hesabından aşk dolu kareler İrem Helvacıoğlu'ndan , sosyal medya hesabından aşk dolu kareler

YouTube platformunda tarih, felsefe ve bilim konularında içerik üreten Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" isimli kitabı ile de tanınmıştır. Sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Tema, zaman zaman tartışmalı konular ve düşünceleriyle gündeme gelmektedir.

Adalet Bakanlığı 'nın kararı üzerine, Diamond Tema'nın yurtdışında olması sebebiyle yakalama işlemi uluslararası hukuki süreçlere tabi tutulacaktır. İlgili makamların bu süreci nasıl ilerleteceği ve sonuçlandıracağı merakla beklenmektedir.

DİAMOND TEMA KİMDİR?

Diamond Tema 1994 Yılında Arnavutluk'ta dğmuş Agnostik Yazar Ve Youtuber'dır. 96 yılında Türkiye’ye taşındığı için okulu burada okuyup askerliğini de burada yapmıştır. Yunanistan ve İtalya’da 2 yıl kadar yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtıyor. 2 yıl kadar yerel TV’lerde yayın yönetmenliği yaptı, Osmanlı Tarihi’yle alakalı belgeseller çekti.

Youtube'da Tarih , Felsefe ve Bilim İle İlgili İçerikler Üretmektedir. Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" isimli kitabı ile de tanınmıştır.

Editör: Oğuzhan Arslan