APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Nur Sürer ve Binnur Kaya paylaştı. Ödülü takdim eden jüri üyesi Gökçe Bahadır, her iki oyuncunun da farklı hikayelerdeki güçlü performansları nedeniyle ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu Altın Portakal Ödülleri sahiplerini buldu

Sürer, Mukadderat filmindeki performansıyla, Kaya ise Ayşe filmindeki rolüyle ödül aldı.

NUR SÜRER’DEN YILMAZ GÜNEY’E İTHAF

45 yıllık sanat hayatını anan Nur Sürer, ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf etti. Sürer, ödül konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekerek “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadesini kullandı.

BİNNUR KAYA ÖDÜLÜNÜ HAYATINI KAYBEDEN KADINLARA ADADI

Binnur Kaya ise ödülünü hayatını kaybeden kadınlar adına alarak, İstanbul Sözleşmesi’nin kadınları, çocukları ve insanları koruyan bir anlaşma olduğunu vurguladı.

Kaya, “Kadınlar seslerini çıkardılar, birlik oldular. Bağırdılar yardım istediler ve bu duyuldu. Duyulmamasına imkan yok. Aynı zamanda görüldü. Görülmemesine imkan yok. Artık daha ne yapılabilir, kadınlar yapmaları gerekeni yaptı. Şimdi konuşmak değil eyleme geçmek zamanı” dedi.

KADINLARDAN, ÇOCUKLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN

Bununla birlikte Nur Sürer, ödül aldığı gecede bir kez daha sahneye çıkarak, “Kadınlardan, çocuklardan, hayvanlardan elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan Arslan