APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu hafta oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, 39 madde ve 3 geçici maddeden oluşan kapsamlı bir düzenlemeyi içeriyor. Teklif, eğitim fakültelerinden mezun olanların sadece KPSS başarılarına değil, aynı zamanda Milli Eğitim Akademisi'nde başarı göstermeleri durumunda sözleşmeli öğretmen olarak atanabileceklerini öngörüyor. Ayrıca, öğretmenlerin cezai sorumluluğu ve disiplin konularında da önemli düzenlemeler içeriyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu ise çarşamba günü, kamu harcamalarında tasarruf sağlamak amacıyla tasarlanan yasal düzenlemeleri görüşmeye başlayacak. Bu kapsamda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi detaylı bir şekilde ele alınacak.

Adalet Komisyonu ise perşembe günü, kadınların soyadı kullanımıyla ilgili tartışmalara neden olan 9. Yargı Paketi'nin görüşmelerine başlayacak. Özellikle Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşılık, kadınların evlilik sonrası kendi soyadlarını kullanabilmelerini sağlamayı amaçlayan düzenlemeler içeren bu teklif, geniş kapsamlı değişiklikler getirecek.

Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret Bakanlardan Narin'in kabrine ziyaret

Ayrıca, çarşamba günü Dilekçe Komisyonu tarafından oluşturulan alt komisyon, okullarda akran zorbalığını araştırmak ve alınabilecek önlemleri belirlemek üzere çalışma takvimini belirlemek için toplanacak. İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ise TMMOB temsilcilerini dinleyerek çalışmalarına devam edecek. Dışişleri Komisyonu ise çeşitli ülkelerle yapılan ikili anlaşmalar ve BM Kadın Ülke Ofisi kurulması teklifi gibi uluslararası konuları ele alacak.

Editör: Oğuzhan Arslan