APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 128. toplantısında sosyal konut projesine değindi. İlçe belediye başkanlarıyla potansiyel alanları belirlemek için görüşmelere başladıklarını belirten Başkan Tugay, "Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Altyapısı, ulaşımı, sosyal donatı alanlarıyla nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz" dedi.

Toplantıda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İzmir Vakfı Danışmanı Gözde Çeviker Çınar, "Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi" üzerine bir sunum yaptı. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer ise "İzmir Girişim Sermayesi Fonu" hakkında bilgi verdi. Başkan Tugay, bu fonun kurulumu ve yönetimi ile yakından ilgileneceğini belirterek, "İyi yönetilirse, bu fon İzmir'e ve yatırımcılara büyük katkılar sağlayabilir. Üst düzey bir fon yöneticisinin atanmasıyla herkesin kazanacağını düşünüyorum" dedi.

28.06.2024 Ce9815E0 36Ee 4Ad4 Aef9 5D674Ff25A09

İzmir'de intikam cinayeti İzmir'de intikam cinayeti

NİTELİKLİ YAŞAM ALANLARI YARATMALIYIZ

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç, İzmir'in kuzey bölgesinin planlama süreci hakkında bir sunum yaptı. Başkan Tugay, bu bölgedeki 5 bin hektarlık konut alanının planlanmasında dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Tugay, "Bu bölgede yeni yapılan organize sanayilerde ve serbest bölgelerde çalışacak insanların yerleşebileceği, işe gidip gelmekte zorluk çekmeyeceği, mesafenin kısalacağı yeni yerleşim birimleri oluşturmak istiyoruz. Ancak bu bölgeler altyapısı, ulaşımı, çevresel etkileri, su ve enerji ihtiyaçları, sosyal donatıları ile iyi planlanmış olmalı. Sosyal konut niteliğinde olmalı. Herkes lüks konut yapmaya çalışıyor ve bu konutlar yüksek maliyetli olduğu için alım gücü düşük insanlar için sorun oluyor. Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz" dedi.

KUZEY AKSINDA YENİ YERLEŞİM YERLERİNE İHTİYAÇ VAR

İlçe belediyeleriyle koordineli çalıştıklarını vurgulayan Başkan Tugay, "Amacımız İzmir'de pek çok yeni alt yerleşim birimi oluşturmak. İlçe belediye başkanları ile sık sık konuşuyorum ve potansiyel alanları belirlemelerini istedim. Henüz erken bir aşamadayız ama İzmir'e yeni konutlar kazandırma konusunda çok istekliyiz. Kuzey aksta, özellikle sanayi bölgelerini destekleyecek yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var. Yerleşim bölgesi olmaması gereken yüzde 90'lık alanı koruyarak planlama yapmamız gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Editör: Oğuzhan Arslan