APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, “Bu şehrin seçilmiş meclis üyeleri olarak arka kapıdan içeri girdik. Biz başkanlık makamından dışarda gerçekleşen eylemle ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bunun sorumlusu belediyeye aittir. İzmir’in 150 yıllık tarihine sahip meclisin ülke gündeminde bu şekilde yer alması bizleri üzmüştür. Memurların sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Büyükşehir belediyesi içerisinde gerçekleşen bu eylemle ilgili haklı taleplerin sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

BİRDEN PARAYI KESİYORUM DERSENİZ


“Ne kadar hakları yendiyse kapılar camlar kırılıyor” diyen MHP Grup Başkanvekili Bahattin, “Hakan başkanın dediği gibi arka kapıdan giriyoruz. Tunç Bey bir söz verdi Cemil Beyin bu sözü vermiyorum deme şansı olamaz. Birden ben bu parayı vermiyorum kesiyorum derseniz burada bu olaylar yaşanır. Bilgilendirilme bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SEBEP ENFLASYON


CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır anlık değerlendirmeler yapılmamalı diyerek, “Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz. Ülkede enflasyonu tespit eden üç kurum var bunların arasında en düşük enflasyon yüzde 70 olarak açıklanıyor. Sorunların temel kaynağı budur. Aslında insanlarımızın çalışanlarımızın maaşlarının yetersizliği süreci bu noktaya getirmiştir” diye konuştu.

Kapsamlı bir cevap bekliyoruz diyen AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Geçmiş yıllarda memurumuza tavanında üzerinde verilen maaşların neden şu an verilmediğini, belediyenin ekonomik durumuyla ilgili ve Büyükşehiri yöneten sizlerin konuyu genelden bağımsız tutarak bizlere açıklamanızı bekliyoruz” dedi.

YASAL SINIRLAR İÇERİSİNDE KALMALI


Meclis oturumunu yöneten Altan İnanç “İzmir demokrasiye inanan bir kenttir” dedi. İnanç, “İzmir’i yönetenlerin sendikal haklara insan haklarına sınırsız tahammülü vardır. Bugün burada bir memur sendikasının denge tazminatları doğrultusunda yapmış olduğu eylem yasal sınırları içerisinde kalmak kaydıyla meşrudur. Ben başkan vekili olarak eylemi gayri meşru bulmadığımı ifade etmek isterim. Ülkemiz bir pandemi, İzmir’imiz bir büyük deprem sonrasında 6 Şubat tarihinde hepimizi acıya boğan bir deprem yaşadı. Dünyada ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunduğu durum dar gelirli yurttaşlarımızı zorlamaktadır. Ocak ayında belirlenen asgari ücret daha çalışanların cebine maaş olarak ödenmeden enflasyon karşısında alım gücü gerilemiştir ve her geçen gün gerilemektedir. Memur kardeşlerimiz denge tazminatlarını enflasyona karşı kalkan olarak görmektedirler ve haklılardır. Hepimiz bir aile yönetiyoruz ve ailemizin bütçesini olası gelirlerimize göre planlıyoruz. Onlar da bu yüzden buna ihtiyaç duymaktadırlar” dedi.

 

Eylem sesleri eşliğinde gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem maddeleri tartışıldı. Maddeler tartışılırken sık sık dışardaki eylemle ilgilide söz alıp konuşan meclis üyeleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Başkan Okuroğlu, Tire Ticaret Odası’nda sektör temsilcileriyle buluştu Başkan Okuroğlu, Tire Ticaret Odası’nda sektör temsilcileriyle buluştu
Editör: Oğuzhan Arslan