İzmir

Cemil Tugay: Kosova ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kosova Cumhuriyeti Başbakanı Albin Kurti'nin katılımıyla düzenlenen “İzmir Diaspora Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Kosova ile dostluk ve iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti

Abone Ol

APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - Başkan Tugay, kendisini gönüllü Kosova İyi Niyet Elçisi olarak ilan ettiğini ifade ederek, bu dostluğu sadece kültürel ve sosyal alanda değil, ekonomik olarak da geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleşen etkinlikte, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Agon Vrenezi, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija, Kosova Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Toprak ve birçok yetkili katılım gösterdi.

Başkan Tugay, İzmir'in Balkan kültürüyle iç içe yaşayan bir şehir olduğunu, İzmir’de Balkanlar’dan Türkiye'ye göçen pek çok yurttaşa ev sahipliği yaptıklarını ve Balkan ülkeleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Kosova’nın küçük bir ülke olmasına rağmen büyük bir yüreğe sahip olduğunu dile getiren Tugay, Kosova’nın artan gücünün kendilerini gururlandırdığını söyledi. Tugay ayrıca, görev süresi boyunca Kosova ile ilişkilerin daha da yakınlaşması için çaba göstereceğini ifade etti ve ekonomik iş birliklerini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Başbakan Albin Kurti ise Kosova hakkında bilgi vererek, Kosova dışında yaşayan vatandaşlarına ülkeyi ziyaret etmeleri çağrısında bulundu. Kosova, Tiran ve İzmir arasında direkt uçuşların başladığını belirten Kurti, İzmir'de yaşayan Kosova kökenli yurttaşları ve diğer katılımcıları Kosova'ya davet etti.