APS HABER / OĞUZHAN ARSLAN - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu , partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ e sert sözlerle yüklenirken, ” Çürüme artık su yüzüne çıkınca ve körfezdeki şeyhlerden bile para bulamaz hale gelince, İngiltere’nin ünlü finans ve yatırım danışmanı Vergimatik Mehmet’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak ithal ettiler” dedi.

Açıklanan tasarruf paketine ilişkin “dağ fare doğurdu” yorumunu yapan Dervişoğlu, “Tasarruf paketi diye, memurun servisini kaldırdılar. Ama kendileri Amerika’ya 5 uçakla, Hollanda’ya maç izlemeye 3 uçakla gittiler. Sayın Bakan göstermelik dahi olsa kendi makam aracından bile vazgeçemedi. Tasarruf paketi Meclis’e gelemeden kuşa çevrildi. Vergimatik Mehmet sarayın harcamalarını ve yandaşlara yapılan ödemeleri kısamayınca, Az biraz zenginden almasak mı, diye gelir vergilerine yöneldi. Ama nafile, patron müsaade etmedi.” ifadelerini kullandı.

YUNAN HÜKÜMETİNİN 4 TÜRK OKULUNU KAPATMA KARARI

Dervişoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ne acıdır ki, Gayrı Milli Tahrifat Bakanı Yusuf Tekin’in “Ruhban okulu açılmalı” çığlıklarını, Fener Rum Patriğinin “ekümenik” sıfatıyla zirvelere katılmasını Haberlere taşındığını gördük de, daha birkaç gün önce Yunan hükümetinin 4 Türk okulunu daha kapatma kararını, ne haberlerde gördük ne de buna ilişkin bir tepki duyduk.

Batı Trakya Türklerinin okulları kapatılıyor. Bakınız, kapandıktan sonra açmak zordur! Bu işe acilen müdahale ederek mensubu olduğunuz milletin, ve tarihi hem meydanlarda, hem masalarda zaferlerle dolu devletimizin size verdiği vazifenin gereğini yerine getirin. Bu milletimize karşı sorumluluğunuzdur.

DENKTAŞ’I ERGENEKONCU İLAN ETTİLER

20 Temmuz günü Kıbrıs’ta Rahmetli Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret ederken, içimdeki utancı ve öfkeyi nereye koyacağımı bilemedim. Rahmetlinin bu Dünya’dan gözü açık gittiğini unutmadım! Kıbrıs’ı göz göre göre nasıl peşkeş çektiklerini unutmadım!

Hatırlayın… Yıl, 2004, Rahmetli Denktaş Meclis Genel Kurulunda konuşuyorken, Dinlemeyip boykot ettiler. O zamanki taşeron ortakları FETÖ’cülerle birlikte, Büyük Dava Adamı Rauf Denktaşı “Ergenekoncu” bile ilan ettiler. Bunu yapanlar Rauf Denktaş’ın da ismini ağızlarına alamazlar.

VERGİMATİK MEHMET

100 yıllık hiçbir mücadele eşiğimizin uzağında değiliz. Lozan Konferansı’na giderken, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Lozan heyetine verdiği başlıca talimat, Bir kement misali milletin boynuna geçirilmiş olan kapitülasyonların muhakkak kaldırılmasıdır.

Çünkü bu kement Osmanlı’yı öylesine boğmuştur ki, sonunda artık Batılı güçler, alacaklarını tahsil etmek için, Düyun-ı Umumiye’yi kurarak tüm Devlet Hazinesini yönetir hale gelmişlerdir.

Mustafa Kemal Paşa’nın “Askeri zaferler, iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça Payidar olamaz,” demesi bundandır. Bugünün Duyun-u Umumiye memurununsa adı sanı bellidir: Londralı borsa yatırım danışmanı Vergimatik Mehmet!

ŞİMŞEK’İ İTHAL ETTİLER

Kendisi geçtiğimiz hafta kredi değerlendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu arttırmasından dolayı düğün bayram etti. Peki bu iki puanlık kredi notu artışıyla Türkiye hangi ülkelerle aynı seviyeye gelmiş? Bahamalar, Bangladeş, Benin, Fiji, Honduras, Karadağ ve Ürdün.

Peki bu Duyun-u Umumiye Memuru arkadaşın bizi gelecek aylarda taşımayı vaad ettiği yerde hangi ülkeler varmış? Ermenistan, Özbekistan ve Senegal. Buradan Vergimatik Mehmet arkadaşımıza Bir alkış tutalım!

Sonunda bahaneler bitip, Makyajlı rakamların dahi saklayamadığı çürüme artık su yüzüne çıkınca, Ve körfezdeki şeyhlerden bile para bulamaz hale gelince, İngiltere’nin ünlü finans ve yatırım danışmanı Vergimatik Mehmet’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak ithal ettiler. Oda Bir Londra, bir Ankara mekik dokuyup, sıkı para politikası dedi . Sıkı maliye politikası dedi ve Milletin gırtlağını sıktı.

DAĞ FARE DOĞURDU

Ekonomi paketleri yağmur gibi yağmaya başladı. Araçlar satılacaktı, tasarruf edilecekti, Çok kazanandan çok vergi alınacaktı, Sonra koyunların yünü dikenlere dolanacaktı Sonra o dikenlerden hırka örülecekti, Sonunda borcumuz ödenecekti… Ama ne oldu? Dağ fare doğurdu.

Özel: Biz milleti yük görmeyiz Özel: Biz milleti yük görmeyiz

Tasarruf paketi diye, Memurun servisini kaldırdılar. Ama kendileri Amerika’ya 5 uçakla, Hollanda’ya maç izlemeye 3 uçakla gittiler. Sayın Bakan göstermelik dahi olsa kendi makam aracından bile vazgeçemedi. Tasarruf paketi Meclis’e gelemeden kuşa çevrildi. Vergimatik Mehmet sarayın harcamalarını ve yandaşlara yapılan ödemeleri kısamayınca, az biraz zenginden almasak mı diye gelir vergilerine yöneldi. Ama nafile, Patron müsaade etmedi.

TENEZZÜL EDİP MECLİS’E GELMEDİ

Ülke ülke gezip “programın başarısını” anlatan Vergimatik Mehmet, vergi paketini komisyona yani Millet Meclisine anlatmak için tenezzül edip de gelmemiştir! Çünkü bunlar itibarı millette değil, dışarıda arayanlardır. Bunların gözleri de kökleri dışarıdadır!

SENDİKA BARAJINA TEPKİ

Meclise sundukları teklifle tüm alanlarda kargaşa yaratma peşindedirler. Sendika üyelerine ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesi’ne getirilen Ve daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen %2 barajı, bu kez %1 olarak kanunlaştırılmak istenmektedir.

Bu yeni duruma göre, hizmet kolunda çalışan memurların %1’den fazlasını üye yapan sendikaların üyeleri, Ayda 642 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi alırken, %1’den daha az üye yapabilen sendikaların üyeleri, aylık 227 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi alacaktır. Bu durumda, %1’den fazla üyesi olan sendika üyeleri, diğer sendika üyelerinden ayda 415 TL, Yılda ise 4980 TL fazla ödeme alacaktır. İşte AK Parti’nin adaleti budur. Hadi, Allah’tan korkmuyorsunuz da kuldan da mı utanmıyorsunuz? Sizin göreviniz, sendikalar arasında taraf olmak, üye sayısı az olan sendikaları yok etmek değil, sendikalar arasında, eşit hizmet yarışını temin etmektir.

Ülkeyi 22 yıldır yöneten bir siyasal iktidarın, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce “sendikalar arasında eşitliği bozar” diye iptal ettiği bir düzenlemeyi, bu kez oranı %1’e düşürerek kanuni düzenleme yapmaya çalışması, sadece yargı kurumlarını ve kararlarını işlevsiz bırakmak değil, Aynı zamanda tam bir akıl ve vicdan tutulmasıdır.

617 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE YER TALANA AÇILDI

Ülkemizin bu yoğun gündeminde ve vatandaşımızın mutfağındaki yangın son raddesine ulaşmışken son 1 ayda, bu yangından mal kaçırma telaşı içine düştüler. Bunları milletimizin kürsüsünden paylaşmak istiyorum. 28 Haziran ve 17 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları ile Artvin, Bitlis, İstanbul, İzmir, Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas’ta bazı alanlar “orman sınırları” dışına çıkartıldı. Sadece bu iki kararla Yaklaşık 2.5 milyon metrekare alan imara açılmıştır. Yani en az 617 futbol sahası büyüklüğünde yer talana açılmıştır.

Türk basının sansüre direnişinin bayraklaştığı bu anlamlı günün gazeteciler için ilk anlamına kavuşabilmesi ve gerçekten bayram olabilmesi için suç ve suçludan ziyade onları ifşa eden gazetecileri cezalandıran bu ucube düzenin yerine, basını kimsenin kendi yandaşı haline getiremeyeceği tam demokrasiyi tesis edene kadar mücadele edeceğiz.

LOZAN ANTLAŞMASI

24 Temmuz tarihinin bize hatırlattığı en önemli şey Cumhuriyetimizin tapu senedi Lozan Antlaşmasının 101. yıl dönümü olmasıdır.

Lozan Antlaşması, kesintisiz on bir yıl boyunca yorgun düşmüş bu büyük milletin günyüzü gördüğü ve uzun on yıllardan sonra hem cephede hem de masada destan yazdığı, büyük zaferini taçlandırdığı anlaşmadır. Tarihi çarpıtılmış dizi senaryolarından ibaret sananlar, kendileri çalıp kendileri oynamayı devlet yönetmek zannedenler, açıp önce Lozan’ı okusunlar.

Yüz yıl önce bize İstiklali çok görenler bugün de çok görüyorlar. Yüzyıl önce Cumhuriyeti çok görenler bugün de şüphesiz aynılar. İşte bu yüzden de Türk milletinin istiklal ve Cumhuriyet ülküsü var oldukça, ateşle imtihanı asla bitmemiştir ve bitmeyecektir de.

Editör: Oğuzhan Arslan